Γιατί χρειάζομαι έναν ιστότοπο για να προβάλω τη δουλειά μου;

Επιχείρηση χωρίς διαδικτυακή παρουσία σήμερα, μοιάζει με επιχείρηση χωρίς τηλέφωνο του χθές…

Σε μιά εποχή που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του διαδικτύου, ένα απο τα βασικότερα εργαλεία αναζήτησης σήμερα, για ο,τιδήποτε κι άν ψάχνει κανείς, είναι το διαδίκτυο.

Για μιά επιχείρηση, η διαδικτυακή της παρουσία σημαίνει προβολή, κύρος οτι έχει το δικό της site, δωρεάν διαφήμηση χωρίς επιπλέον κόστος, διάθεση για σύγκριση με τους ανταγωνιστές, διάθεση για την αξιολόγηση ενός προϊόντος ή μιάς υπηρεσίας κλπ.

Διαδικτυακή παρουσία σημαίνει οτι μπορούν να σας βρούν ευκολώτερα περισσότεροι άνθρωποι, που πιθανόν να ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή / και τις υπηρεσίες που διαθέτετε, απο οποιοδήποτε μέρος της χώρας, χωρίς απαραίτητα να είναι γείτονές σας, ή χωρίς να χρειάζεται να περάσουν -τυχαία- έξω απο την επαγγελματική σας έδρα για να δούν την πινακίδα σας, ή να έρθουν «συστημένοι» απο κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή σας.
Ίσως μάλιστα αυτοί οι εν δυνάμει πελάτες σας, τη δεδομένη χρονική στιγμή να ψάχνουν ακριβώς αυτό, που μόνο εσείς το προβάλλετε στον δικό σας ιστότοπο.

Ανάλογα με το είδος της εργασίας σας, των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας, η διαδικτυακή σας παρουσία μπορεί να συμβάλει ακόμα και σε θεαματική αύξηση του πελατολογίου σας, φέρνοντάς σας σε (πολύ) πλεονεκτικότερη θέση έναντι των ανταγωνιστών σας που δέν έχουν παρουσία στο διαδίκτυο. Κι αυτό, η πλεονεκτικότερη θέση σας έναντι του ανταγωνισμού, είναι που -πρέπει να- ενδιαφέρει πρωτίστως όλους τους επαγγελματίες.

Διαδίκτυο όμως, δέν σημαίνει μόνο ιντερνετική παρουσία και προβολή

Υπηρεσίες ασφαλούς επικοινωνίας κι ασφαλούς μεταδόσεως ή διαμοιρασμού δεδομένων, μεταξύ των καταστημάτων μιάς επιχείρησης ή μεταξύ συνεργαζομένων επιχειρήσεων ή γραφείων, επιτυγχάνονται επίσης μέσω του διαδικτύου.

Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα (Virtual Private Networks – VPNs), Διαδικτυακές Βάσεις Δεδομένων (Web-based Databases), Ηλεκτρονικά Καταστήματα (e-shops), ασφαλείς mailservers, είναι ορισμένες ακόμη απο τις υπηρεσίες που έχουμε τις γνώσεις και την τεχνική δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας.

Οι δικές μας προτάσεις

Μιά αναζήτηση στη Google με τις λέξεις «κατασκευή ιστοσελίδων», παράγει σήμερα, 26-07-2014, «Περίπου 1.480.000 αποτελέσματα». Άν το ψάξετε λίγο, θα βρείτε τιμές που ξεκινούν ακόμα κι απο 50-70 ευρώ, για την κατασκευή ενός δυναμικού site.
Η δέ αναζήτηση για «φθηνό hosting», ξεκινάει απο τιμές της τάξεως των 2-3 ευρώ το μήνα, του ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένου στην τιμή.

Καμμιά σοβαρή ελληνική εταιρεία όμως, ιδίως όταν παρέχει ταυτόχρονα hosting σε ελληνικά datacenters, δέν θα σας δώσει τέτοιες τιμές, ούτε για την κατασκευή, ούτε για τη φιλοξενία του ιστοτόπου σας.
Καμμιά σοβαρή εταιρεία δέν θα διαθέσει πόρους, χρόνο κι εξειδικευμένο προσωπικό στην κατασκευή, φιλοξενία και συντήρηση της ιστοσελίδας σας, άν ψάχνετε για φθηνές λύσεις.

«Το καλό είναι ακριβό», λέει μιά ελληνική παροιμία. Και, στην περίπτωσή μας, η εγγυημένη ασφάλεια, η εγγυημένη αξιοπιστία και η εγγυημένη ταχύτητα, κοστίζουν.
Δέν είναι τόσο αδαείς, τόσο αφελείς και τόσο «εκτός αγοράς», όσοι επιχειρηματίες πληρώνουν τουλάχιστον 200 και 300 ευρώ το μήνα για ένα ασφαλές e-shop hosting, σύν το μηνιαίο μισθό (+ εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ) των υπαλλήλων τους που το διαχειρίζονται, εκτοξεύοντας το κόστος λειτουργίας του ηλεκτρονικού τους καταστήματος στα τουλάχιστον 1.500-2.000 ευρώ το μήνα, εφόσον το λειτουργεί αποκλειστικά ένας μόνον υπάλληλος. Και συνήθως, δέν το λειτουργεί μόνο ένας υπάλληλος. Ο επιχειρηματίας όμως, έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Σε εσάς μένει να «κοσκινίσετε» όλη αυτή τη σχετική πληροφόρηση που υπάρχει στο διαδίκτυο, να επικοινωνήσετε με τους υπευθύνους κάποιων εταιρειών που κατ’ αρχήν θα επιλέξετε και, στη συνέχεια ν’ αποφασίσετε με ποιούς θα θέλατε να συνεργαστείτε.

Αρκετές σχετικές πληροφορίες, θα βρείτε στις επόμενες σελίδες μας.
Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή απορία σας, μή διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@dsys.gr. Άλλωστε, τις ειλικρινείς συμβουλές που τυχόν θα σας δώσουμε, χωρίς να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε να γίνετε πελάτες μας, δέν τις χρεώνουμε!