Δυναμική Ιστοσελίδα – Δυναμικό Website ή απλά… Site ή Ιστότοπος

Με τον όρο «Δυναμική Ιστοσελίδα» εννοούμε μιά ιστοσελίδα που παράγεται απο ένα πρόγραμμα ή σύστημα διαχείρισης περιεχομένου  (CMS – Content Management System), το οποίο χρησιμοποιεί μία ή περισσότερες βάσεις δεδομένων για την αποθήκευση και ανάκτηση – προβολή των δεδομένων του.

Αρκετά συστήματα servers, μπροστά απο τον κυρίως server χρησιμοποιούν έναν proxy server -εμείς χρησιμοποιούμε τον nginx. Στην περίπτωση αυτή, οι δυναμικές σελίδες που παράχθηκαν σε προηγούμενη ζήτηση, αποθηκεύονται στον proxy server ως έχουν, κι εφόσον το περιεχόμενό τους δέν μεταβλήθηκε απο την προηγούμενη προβολή τους, σερβίρονται σε νέα ζήτηση απο τον proxy server, χωρίς ν’ απασχολείται το κυρίως σύστημα.

Ένα Δυναμικό Website, εκτός απο τις ιστοσελίδες που προβάλλει στο διαδίκτυο (Front End), διαθέτει κι έναν Πίνακα Ελέγχου (Administration Panel – Back End) απ’ όπου διαχειριζόμαστε το περιεχόμενο και τις λοιπές λειτουργίες του ιστοτόπου μας.
Οι μόνοι πρακτικοί περιορισμοί που υπάρχουν στην προσθήκη σελίδων, άρθρων και πολυμέσων σ’ ένα Δυναμικό Website, είναι οι διαθέσιμοι πόροι κι ο ιντερνετικός χώρος που ενοικιάζουμε, καθώς και η όρεξη -αλλά και οι γνώσεις- του Διαχειριστή και των συνεργατών του για δουλειά.
Οι πόροι και ο χώρος αυξάνονται με νεώτερες συμφωνίες μίσθωσης, όσο ο ιστότοπος μεγαλώνει. Την δέ δουλειά του Διαχειριστή, μπορούμε ευχαρίστως να την αναλάβουμε εμείς είτε μόνιμα, είτε για όσο χρειάζεται.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές δυναμικών ιστοσελίδων, χρησιμοποιούν κάποιο απο τα πλέον γνωστά CMS ανοικτού κώδικα (WordPress, Joomla, Drupal).

Εμείς εδώ στη dsys.gr, προτιμούμε και προτείνουμε τη χρήση του WordPress, στην εξελληνισμένη του έκδοση.
Εγκαθιστούμε και παραμετροποιούμε το WordPress site σας, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας και να σας αρέσει εμφανισιακά και αισθητικά. Ιδιαίτερη προσοχή καταβάλλουμε στην ασφάλεια της εγκατάστασης.

Οι δικές μας τιμές χωρίς ΦΠΑ για ένα εμπορικό WordPress site είναι οι εξείς :

1. Ελληνικό Domain name με κατάληξη .gr. και διάρκεια 2 ετών, 20 ευρώ
2. Στήσιμο, ασφάλιση και διαμόρφωση του website σας με ελληνικό μενού, 50 ευρώ
3. Προσθήκη συγκεκριμένων προσθέτων ασφαλείας και σχετικές ρυθμήσεις WP site 70 ευρώ
4. Ένα χρόνο ασφαλή φιλοξενία σε δική του αποκλειστική ip address και σε δικό του, αυτόνομο VPS, που στεγάζεται σε ταχύτατο ελληνικό datacenter, εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής, με 2 Χ 10GB/Raid-1 χώρο στο δίσκο κι 1GB ram/1600MHz,
40,00 ευρώ/μήνα

Στον παραπάνω λογαριασμό περιλαμβάνονται :

– Ασφαλή e-mails, όσα σας χρειάζονται +5 εφεδρικά
– Δωρεάν φωτογράφηση του επαγγελματικού χώρου σας και προβολή του στο site σας.
– Backups 3 last daily + 4 last weekly.

Ειδική προσφορά:
Εάν προπληρώσετε το hosting 12 μηνών, ήτοι 40 ευρώ /μήνα Χ 12 μήνες = 480 ευρώ + ΦΠΑ, σας κάνουμε δώρο όλα τα υπόλοιπα κόστη που φαίνονται παραπάνω.

Ως προς την εμφάνιση, το WordPress διαθέτει πάνω απο 2.500 δωρεάν θέματα, απο τα οποία μπορείτε να επιλέξετε όποιο -ή όποια- επιθυμείτε.

Εγκαταστάσεις e-shop ή εξτρά αγορασμένα θέματα ή / και αγορασμένα πρόσθετα της αρεσκείας σας, βαρύνουν επι πλέον τον προϋπολογισμό σας.

____________________________________

Κάποιοι κατασκευαστές δυναμικών ιστοσελίδων, σε κάποιες περιπτώσεις για τους δικούς τους λόγους (οι περισσότεροι επικαλούνται λόγους επιπλέον ασφάλειας), χρησιμοποιούν δικά τους, custom CMS.
Το μέγιστο μειονέκτημα εδώ που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν είναι οτι, η μελλοντική απαγκίστρωσή σας απο ένα τέτοιο custom CMS για οποιονδήποτε λόγο, συχνά αποβαίνει πολύ δύσκολη.
Στην καλύτερη περίπτωση, ο προγραμματιστής σας θα αναλάβει για εσάς τη μεταφορά του σε κάποια γνωστή πλατφόρμα.
Στη χειρότερη κι εφόσον δέν σας έχει δοθεί πρόσβαση στη βάση δεδομένων, ή δέν γνωρίζετε πώς να την τροποποιήσετε και να τη χρησιμοποιήσετε με το νέο CMS, θα πρέπει να ξαναστήσετε το site σας απο την αρχή, αντιγράφοντας χειροκίνητα, μία προς μία τις σελίδες σας, τα άρθρα και τις εικόνες σας σε κάποιο απο τα CMS που προαναφέρθηκαν, και που γνωρίζουν τη χρήση τους σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές δυναμικών ιστοσελίδων.